​Rederiet Hapag-Lloyd dubblerar sina anlöp i Helsingborgs Hamn

Ett år efter att Hapag Lloyd kom som ny kund till Helsingborgs Hamn väljer de att fördubbla sin trafik. Ökad efterfrågan på transporter till och från Norden gör att rederiet nu ökar sina containeranlöp från ett till två i veckan. Det ger en betydande volymökning för Helsingborgs Hamn och bidrar till bättre import- och exportmöjligheter för industrin.

Tyska Hapag-Lloyd är världens fjärde största rederi och har verksamheter i över 100 länder. I april 2014 valde rederiet att etablera trafik med feederfartyg till Helsingborgs Hamn på rutten Bremerhafen – Hamburg – Köpenhamn – Helsingborg – Århus – Bremerhafen. I takt med en växande försäljningsframgång för rederiet har man beslutat sig för att dubblera trafiken via Helsingborg med ett andra anlöp i veckan. Den nya rutten tjänas av feederfartygen Lappland och Iduna.

– Det är alltid roligt när det går bra för våra kunder. Den nya affären ger oss en positiv volymutveckling samtidigt som vi gläds åt rederiets framgång på både import och exportsidan. Det utökade samarbetet är ett gott betyg till våra medarbetare och stärker vår konkurrenskraft, säger Nicklas Romell, försäljningschef Helsingborgs Hamn.

Volymökningen gäller nästan uteslutande containrar, däribland en del kylcontainrar. Som Nordens största hamn inom detta segment förstärker det ytterligare Helsingborgs position på marknaden för frukt och grönt. Kapaciteten per anlöp uppgår till 801 TEU för fartyget Iduna och 658 TEU för Lappland.

– Vi har arbetat målmedvetet för att hitta nya volymer och är väldigt nöjda med hamnens service och samarbete. Läget är unikt bra med servicenivå i toppklass, vilket i sin tur hjälper oss stärka vårt erbjudande inom transporter, säger Marc Weidemann, Director Operations Hapag-Lloyd.

Hapag-Lloyds nya rutter via Helsingborgs Hamn är:
SDX Service: Bremerhafen – Hamburg – Helsingborg – Aarhus – Bremerhafen.
GTE service: Bremerhafen – Hamburg – Köpenhamn – Helsingborg – Göteborg – Bremerhafen.

 

För mer information kontakta:
Nicklas Romell, försäljningschef, Helsingborgs Hamn
nicklas.romell@www.port.helsingborg.se, tel. 042 – 10 64 07