Seago Lines containervolymer växer i Helsingborgs Hamn och ökar global turtäthet

Det Maersk-ägda rederiet Seago Line utökar sina anlöp från två till tre i veckan. Det nya anlöpet ger såväl Seago Line som Helsingborgs Hamn konkurrensfördelar eftersom turtätheten med resten av världen ökar. Ökad turtäthet innebär i sin tur fördelar för industrin och transportföretag i regionen, Sverige och internationellt.

160 nya containrar i veckan via Helsingborgs Hamn. Det är resultatet av det utökade samarbetet med Seago Line, ett dotterbolag till världens största rederi Maersk Line. Efter flera års samarbete med Helsingborgs Hamn satsar nu Seago Line vidare på Helsingborg för sitt nya feederanlöp.

– Det nya anlöpet stärker vår turtäthet med stora hamnar ute i Europa och gör oss ännu mer värdefulla för industrier eller transportörer som vill ha snabba och täta transporter till och från vår region. Det ger import- och exportindustrin betydande fördelar och stärker samtidigt vår konkurrenskraft som Sveriges effektivaste containerhamn, säger Nicklas Romell, försäljningschef Helsingborgs Hamn.

Med det nya anlöpet får Helsingborgs Hamn ännu tätare trafik med stora omlastningshamnar som Bremerhafen, som i sin tur servar trafiken över världshaven.

– Snabbhet, ett strategiskt läge och hög kompetens. Det är skälen till att vi väljer att satsa på just Helsingborg när vi ser tillväxtbehov i kundernas transporter till och från Skandinavien. Hamnen ger oss en mycket bra flexibilitet i vår trafik och samarbetet visar att hamnen verkligen står på tå för att möta våra behov av ökade transporter, säger Magnus Grimhed som är General Manager på Seago Line Scandinavia.

 

För mer information kontakta:
Nicklas Romell, försäljningschef Helsingborgs Hamn
nicklas.romell@www.port.helsingborg.se, tel. 042 – 10 64 07