cenTRALGATE

Lastbilar kör in i hamnen via Centralgaten.

En väg in. En väg ut.

Centralgaten i Helsingborgs Hamn skapar säker och effektiv logistik. Alla som har ett godsärende i hamnen kör genom vår Centralgate för att förarens identitet och fordon ska matchas med godsärendet i hamnen.

Det ska vara enkelt att hämta och lämna gods hos oss. Vi sticker ut hakan med ambitionen att ha landets bästa turn-a-round- tid för de drygt 600 lastbilar som passerar vår Centralgate varje dag. Om alla föraviserar sin ankomst till hamnen – då blir tiden ännu bättre!


Accesskort
De som besöker oss ofta kan ansöka om att accesskort för att komma in i hamnen snabbare.

Avisera ditt ärende

Om du har återkommande ärenden kan du få ett personligt accesskort utfärdat av Port Security i Centralgaten och sedan föravisera ditt ärende. Då kör du igenom en fotobåge direkt till en incheckningskiosk, där får du reda på exakt var i hamnen du ska hämta eller lämna ditt gods. Om du kör enhetsgods ska detta alltid först kontrolleras i besiktningsboden som ligger i Västhamnen.

Om du inte föraviserar måste du gå in på gatekontoret för att avisera ditt ärende och göra en id-check för att därefter köra till en incheckningskiosk.

Personal i Centralgate.
Kartillustration med väganvisning till Centralgaten och olika verksamhetsområden.

Från E4:an direkt till Massgodsleden

En enkel in- och utpassage sparar värdefull tid vid lastning och lossning. Centralgaten knyter effektivt ihop körvägar till hamnens fem delar: Västhamnen, Kombiterminalen, Energiterminalen, Spannmålsterminalen och Skåneterminalen.

Bredvid infarten hittar du även utfarten. När du kör ut passerar du en fotobåge till en utcheckningskiosk som kan bekräfta att ditt ärenden har utfärdats rätt.


Inne i hamnen råder maximal hastighet om 30 km/h, och varselväst ska bäras när du lämnar ditt fordon.

Föravisera här

Som chaufför föraviserar du enkelt själv via portalen i huvudmenyn, knappen nedan eller via en transportplanerare. Det finns även två terminaler i Centralgaten avsedda för föravisering. Alla chaufförer som kör enhetsgods får då ett användar-id och lösenord för att kunna logga in och föravisera via dessa terminaler.

För att kunna föravisera via portalen krävs ett personligt accesskort som du ansöker om här på webben eller hos Helsingborg Port Security i Centralgaten.

Trafik in och ut ur Centralgaten.

Hitta till Centralgaten!

Adress Centralgate:
Massgodsleden 4

Koordinater Centralgate:
WGS84 DDM (lat, long) N 56° 1.8258’, E 12° 42.0027’
WGS84 DD (lat, long) 56.03043, 12.70005
RT90 6215673, 1306444

Öppettider Gatekontoret
Mån-Fre kl. 06.00-20.00 för in-/utlämning av containrar.
Mån-Fre kl. 07.00-16.00 för styckegodsbilar till magasinen på Skåneterminalen. Anmälan i gaten senast kl. 15.00!
All annan tid enligt överenskommelse.

För mer information:
Ring +46 (0)42-10 63 26