​​Helsingborgs Hamn går mot ett nytt rekordår 2015

Efter ett starkt 2014 går Helsingborgs Hamn mot ett rekordstarkt resultat 2015. När bokslutet presenteras räknar HHAB med att leverera ett resultat på cirka 50 mkr.

En effektiv hamn med förmågan att ta nya marknadsandelar och växa genom samarbeten med såväl nya som gamla kunder. Det är en del av förklaringen till resultatutvecklingen för Helsingborgs Hamn 2015. Det resultatmässigt starkaste året sedan Öresundsbron öppnade 2000.

– Vi är mycket nöjda med utgången av 2015 men minst lika nöjda över att ha skapat goda förutsättningar för fortsatt framgång. Under 2015 skördade vi frukterna av viktiga investeringar som gjort hamnen ännu bättre för kunderna. Vi har tagit marknadsandelar på den svenska import- och exportsidan och vi utvecklar och förstärker löpande hamnens effektivitet och erbjudande, säger Niels Vallø, vd Helsingborgs Hamn.

Bland nya samarbeten och volymökningar finns Maersk/Seago och Hapaq Lloyd med ytterligare ett anlöp i veckan, Baltic Reefer/Cool Carriers med helt ny trafik, Boliden och SCA med nya trafikflöden, Dachser med ny hantering, Green Cargo med en ny tågpendel och Kuehne + Nagel som valde att flytta flöden till Helsingborgs Hamn.

Under 2015 fortsatte hamnen även investera för framtiden. Under året invigdes bland annat Sveriges modernaste centralgate som med avancerad teknik tog branschstandarden för service och säkerhet till en ny nivå. Under 2016 fortsätter utvecklingen av Helsingborgs Hamn med exempelvis yardplanning, möjligheter för större fartyg samt satsningen på ytterligare en containerkaj i Västhamnen.

För mer information kontakta:
Niels Vallö, vd, Helsingborgs Hamn
niels.vallo@www.port.helsingborg.se, tel. 042 – 10 63 30

Göran K Johansson, ekonomichef, Helsingborgs Hamn
goran.k.johansson@www.port.helsingborg.se, tel. 042 – 10 77 84