Ytterligare en aktör inom franska CMA-CGM-gruppen väljer Helsingborgs Hamn – Välkommen OPDR

Visserligen är det inte första gången kortsjöspecialisten OPDR kommer till Helsingborg. Under samma period förra året gjordes några liknande anlöp. Rederiet som verkar inom Europa är en del av CMA-CGM och i november kom det första fartyget för i år in till kaj. Fram till vecka 50 kommer tre fartyg till. Och lasten? Antagligen något som ligger i din fruktskål.

Diskussioner med OPDR har pågått under hösten. Efter ett besök i Helsingborg intensifierades diskussionerna och rederiet valde att lägga in en veckoservice om fyra anlöp, precis som de gjorde under samma period 2016. Rent operationellt kommer affären att hanteras av CMA-CGM i Göteborg och det är främst citrussäsongen som ligger bakom affären.

– OPDR letar kontinuerligt efter nya och lovande marknader inom Europa, där Skandinavien och speciellt Sverige, erbjuder stor potential för vår reefer-verksamhet. Med Helsingborgs Hamn har vi återigen hittat en mycket bra affärspartner som uppfyller våra krav, säger Erik Eskling Hansén, ansvarig för Reefer Sales hos CMA CGM.

Direktservice från Marocko till Helsingborg på sex dagar
Och för att specificera lasten ännu lite mer så är det främst clementiner det rör sig om. Men även apelsiner och en del tomater. Clementinerna mognar före apelsinerna och kommer därmed också först med fartygen. Ursprungslandet är Marocko och transittiden på sträckan Marocko-Helsingborg ligger på sex dagar. Förutom Helsingborg ligger även S:t Petersburg på slingan som är nästa anhalt efter Helsingborg. Totalt rör det sig alltså om tre hamnar på slingan: Agadir, Helsingborg och S:t Petersburg. – Efter våra samtal och möten ser vi fram mot att åter få välkomna OPDR, en aktör inom CMA-CGM-gruppen som nu erbjuder en direktservice från Marocko till Helsingborg under fruktsäsongen med en transittid på sex dagar. Nu hanterar vi dessa fyra anlöp och eventuellt kan det bli fler under våren, säger Nicklas Romell försäljnings- och marknadschef i Helsingborgs Hamn.

För mer information kontakta:
Erik Eskling Hansén, Reefer Sales Manager CMA-CGM/ Macandrews Sweden GTG.EHANSEN@cma-cgm.com Nicklas Romell, försäljnings- och marknadschef i Helsingborgs Hamn nicklas.romell@www.port.helsingborg.se