Nygammal vardag för verksamhetsutvecklaren Fisnik Morina

I början av året gick Fisnik till jobbet precis som vanligt. Men inte till samma ”kontor” som vanligt. Sedan 2006 har han arbetat i stuveriet och som så många andra av hamnens medarbetare besitter han en gedigen kunskap inom logistik och om företaget. På fritiden har han målmedvetet lagt många timmar på studier som nu omsätts i en ny roll som junior digital verksamhetsutvecklare på IT-avdelningen.

Tillsammans med kollegor på IT-avdelningen och i andra funktioner arbetar Fisnik brett med att utveckla verksamheten. Det första projektet han lett har genomgått sina första faser och snart kommer effekter av detsamma så smått börja märkas. Tyvärr är det lite i tidigaste laget att kommunicera mer konkret och i detalj:

– På bara den här korta tiden har jag fått en annan bild av vår verksamhet. Som alltid är det värdefullt att byta skor och anamma ett öppet förhållningssätt. Jag är aldrig rädd för att fråga om det är något jag undrar över eller inte förstår. Vi är alla beroende av varandra för att fungera som en enhet. Tyvärr kan jag inte berätta så mycket om det första projektet ännu, men den stora förhoppningen är att det ska bidra till att skapa en förenklad vardag för de kunder som besöker oss dagligen, berättar Fisnik.

Efter gymnasiet hoppade han på ett arbete på Green Cargo Logistics för att få en klassisk paus från skolan. Arbetsuppgifterna var varierande, blev fler och mer utmanande. De första yrkestankarna på att bli brandman släpptes snabbt och Helsingborgs Hamn lockade som nästa anhalt. För att kunna bredda möjligheterna till utveckling har mycket av Fisniks lediga tid de senaste åren förlagts till studier i den mån det fungerat att kombinera med skift- och heltids-arbete.

– Med jobb och två små barn är det inte alltid lätt att få ihop vardagspusslet men min målmedvetenhet hjälper och driver mig i mycket. Jag har investerat i mig själv och läst flera kurser online via Gothia Logistics inom produktionsledning och organisationsstyrning. Det har varit tufft och blivit många sena kvällar men i slutändan har det givit resultat som tagit mig in på min nya bana.

Intern kunskapsspridning

I rollen som digital verksamhetsutvecklare är mycket av arbetet just nu kopplat till att utveckla processer och metodik. Genom intern kunskapsspridning ska alla inom bolaget bli bättre på att dela med sig av sin unika kunskap som gör oss till ett enat team. Omvärlden fortsätter att ställa nya och förändrade krav och det gäller att vara på tårna för att följa med.

– Det är många här som har varit i hamnen länge och kan företaget utan och innan. Det interna kulturarbetet som kallas Lyftet har banat väg för ett nytt arbetssätt där personer från olika delar i verksamheten tillsammans får hitta lösningar på utmaningar i varierande storlek. Det är tydligt att det varit värdefullt och ett arbetssätt som vi bara kommer se mer av framöver.

Generellt och historiskt sett är logistik- och transportsektorn inte den mest innovativa. Kanske inte så konstigt egentligen med tanke på tidshorisonten för den infrastruktur som krävs och alltid medför höga kostnader. Planeringen av den nya containerterminalen är i full gång där många små delprojekt följer i dess kölvatten. Tekniken skapar nya affärsmöjligheter och det finns all världens potential till utveckling.

Lyssnar på havet

När Fisnik behöver fundera på livet är det havet han lyssnar till. Det var det han gjorde för tre år sedan när planen på att börja studera formades. Vid havet och ute i naturen finns ett lugn som vägleder och stöttar. Matlagning är ett annat intresse som roar även om middagen som var planerad just denna dag kanske inte hör till de mest kulinariska:

(Skratt)
– Alltså just idag är inte rätt dag att fråga, för idag bestämmer barnen och de önskar sig med största sannolikhet Mc Donalds…