Vi söker en serviceorienterad och nyfiken Underhållsmekaniker

Ansökningstiden har gått ut – tjänsten är tillsatt.

Du kan vara säker. Idag har du använt eller ätit någonting som har passerat Helsingborgs Hamn. Vi är en av Sveriges största färjehamnar, en containerspecialist och en av norra Europas ledande hamnar. Helsingborgs Hamn erbjuder rederier, transportörer och speditörer en attraktiv infrastruktur med effektiva tåg-, väg- och sjöförbindelser. Att vara expert på containerhantering innebär att ha viljan, kunnandet och erfarenheten att ta hand om allt från bananer till stål. Det är människorna i hamnen, lagarbetet, som har bidragit till vår framgång. Vi har moderna truckar och enorma containerkranar, men utan vår kompetenta personal kan vi inte utföra ett bra arbete. I Helsingborgs Hamn AB, som ägs av Helsingborgs stad, arbetar cirka 215 personer. Hos oss finns allt från ekonomer, tekniker, produktionspersonal, säljare, servicepersonal till IT-experter. Våra värdeord är Ansvarsfulla, Vänliga, Utvecklande och Ärliga.

Välkommen till Sveriges bästa och trevligaste hamn!

Om tjänsten

Som underhållsmekaniker erbjuds du ett varierande arbete på våra maskinutrustningar i hamnen. Exempel på arbetsuppgifter är:

  • Utföra felsökning och genomföra reparationer på hamnens maskiner och utrustningar
  • Arbeta med förebyggande underhålla samt förbättringsarbeten
  • Använda underhållssystemet som grundpelare i det dagliga arbetet
  • Delta i projekt och utvecklingsarbete inom Tekniska avdelningens ramar

Du ingår i ett underhållsteam uppdelade i en grupp mekaniker och en grupp elektriker. I hamnen finns även en grupp med truckmekaniker. Tillsammans arbetar mekanikerna för att serva och underhålla de maskiner och utrustningar som finns i hamnen. Teamet arbetar tillsammans för att snabbt kunna avhjälpa uppkomna fel. Det krävs en analytisk förmåga för att systematiskt kunna felsöka. En del av arbetet kommer att utföras på hög höjd.

Arbetet kan vara både löpande underhåll och mer akuta uppdrag. Utöver dina närmsta kollegor har du samarbete med kollegorna inom Operations, den del av vår verksamhet som arbetar med lastning och lossning av container samt hantering av logistik/lagring.

Som Underhållsmekaniker kommer du att ha beredskapstjänstgöring.

Din profil

Vi söker dig med lägst gymnasial utbildning med praktisk inriktning mot exempelvis teknik, industri
eller fordon. Du har en flerårig relevant arbetserfarenhet och ett genuint intresse för teknik. Det ställs
krav på att du har körkort med minst B-behörighet. Datorkunskap och erfarenhet av att arbeta administrativt i system är ett krav. Du behärskar svenska i tal och skrift.

För att trivas och lyckas i rollen behöver du vara samarbetsorienterad med en stabil och positiv personlighet som bidrar till en bra dag på jobbet. Vi söker dig som är strukturerad, trygg i dig själv och som gillar ständiga förbättringar. Du är en engagerad problemlösare som är nyfiken och vill utvecklas i rollen som mekaniker.

Ansökan

Välkommen med ditt CV och din ansökan senast den 28 maj 2021. Du ansöker genom att mejla till HR@port.helsingborg.se. Vi tar endast emot ansökningar via e-post. Urvalsprocessen sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdag.

För Helsingborgs Hamn är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökanden och eftersträvar mångfald.

Helsingborgs Hamn behandlar dina personuppgifter när du kommunicerar via e-post med oss. Du kan läsa
mer om dina rättigheter och om hur Helsingborgs Hamn behandlar personuppgifter här:

Kontaktperson
Johnny Lindberg, Arbetsledare MEK
johnny.lindberg@port.helsingborg.se
042-10 63 00 (växel)