Ny VD för Helsingborgs Hamn

Helsingborgs Hamns styrelse har utsett Niels Vallø till Verkställande Direktör. Niels Vallø, idag VD för konsultbolaget ContPort Consult A/S i Köpenhamn, har bland annat en lång karriär inom Maerskkoncernen på meritförteckningen.
Han tillträder den 1 juni och efterträder interim VD Jan Kluge.


Hamnstyrelsen har under en tid letat efter en VD-kandidat och ledare med långtgående meriter inom sjöfart, transport och logistik. I Niels Vallø har man funnit vad man sökte. Hamnens nye VD har omfattande erfarenheter från shipping, hamn- och containerverksamhet och har jobbat i ledande befattningar under 36 år inom den globala Maerskkoncernen. Han var för några år sedan även VD för Cargo Service, som ansvarade för en av terminalerna i Aarhus havn. Arbetet med att hitta en ny VD har letts av styrelsens Ulrika Stålnacke och Jan Björklund.

–          Med Niels som VD kommer vi att fortsätta inriktningen mot stärkta affärer och tydligare ledarskap. Vi är glada över att ha funnit en person som vi känner är rätt för att utveckla Helsingborgs Hamn till en ännu mer konkurrenskraftig och framgångsrik hamn, i såväl Sverige som internationellt, säger Ulrika Stålnacke och Jan Björklund, ordförande och vice ordförande i Helsingborgs Hamn.

Niels Vallø har utbildats vid det amerikanska Stanford University, franska INSEAD och danska Copenhagen Business School.

Jan Kluge, som fungerar som interim VD i Helsingborgs Hamn fortsätter i VD-rollen till den 31 maj.

 

För mer information kontakta:
Ulrika Stålnacke, (M) ordförande i styrelsen för Helsingborgs Hamn, tel 070-22 01 707

Andréas Eriksson, informations- & marknadschef Helsingborgs Hamn AB, tel 042-10 62 33