Nu börjar kryssningssäsongen – Vi hälsar lyxkryssaren Sebourn Quest välkommen till Helsingborg

På fredag, den 16 maj, kommer det första kryssningsfartyget för i år till Helsingborgs Hamn. Ett majestätiskt fartyg på 197 meter som drivs av rederiet Seabourn gör sitt ”maidencall” som det kallas när ett fartyg besöker en hamn för första gången.

– Att få Seabourn, som har en av världens förnämsta flottor med högklassiga kryssningsfartyg till Helsingborg, känns förstås väldigt roligt säger Andréas Eriksson som är chef för affärsområdet färja och kryssning i Helsingborgs Hamn.

Besöket är resultatet av ett långt och gediget försäljningsarbete där Helsingborgs Hamn och stadens turistnäring samarbetar kring marknadsföringen av destinationen ”Cruise Helsingborg”.

– Hela Helsingborgsregionen är en fantastisk destination som har det som många söker. Småstadens charm kombinerat med hög klass på shopping och utflykter, allt från vackra trädgårdar och kultur till tumlarsafari och repelling på vackra Kullaberg, säger destinationsutvecklare och kryssningsansvarig Monica Frisk, Helsingborg stad. Många eftersöker det unika resmålet där inte alla har varit. Det får gärna vara lite annorlunda och speciellt i kontrast till de stora huvudstäderna. Där har vi precis vad man kan önska, och lite till, säger Monica Frisk vidare.

Totalt väntas nästan 5 000 kryssningsgäster att besöka Helsingborg 2014. Seabourn Quest byggdes 2011 och är designat av den norske arkitekten Björn Storbraaten. Fartyget gör en 12-dagars kryssning och besöker Helsingborg mellan kl. 8.00-14.00 fredagen den 16 maj för att sedan bege sig vidare mot Köpenhamn. Ombord finns plats för 450 passagerare och 330 besättningsmän.

Andra kryssningsfartyg som kommer till Helsingborg under 2014:
Norwegian Star 18 maj, Crystal Symphony 23 juni, Serenissima 24-25 juni, Sevens Seas Voyager 28 september och Marco Polo 11 oktober.

Fakta Seabourn Quest 
Typ: Kryssningsfartyg
Längd: 197 m
Bredd: 30 m
Flagg: Bahamas
Byggnadsår: 2011
Besättning: 330
Passagerare: 450
Kryssningshastighet: 19 knop
Tonnage: 32 346

 

För mer information kontakta: 
Andréas Eriksson, chef färja och kryssning, Helsingborgs Hamn
andreas.eriksson@www.port.helsingborg.se, tel. 042 – 10 62 33

Monica Frisk, destinationsutvecklare och kryssningsansvarig, Helsingborgs stad
monica.frisk@helsingborg.se, tel. 042 -10 53 04

Mer information om rederiet och fartyget finns på www.seabourn.com
Mer information om Helsingborg som kryssningsdestination cruisehelsingborg.com