Ytterligare en nykomling för Helsingborgs Hamn

Så var det dags för ännu ett kryssningsfartyg att göra sitt första besök och därmed sitt ”maidencall” i Helsingborgs Hamn.
På torsdag, den 24 juli, lägger kryssningsfartyget M/S Serenissima till vid Helsingörskajen mitt i centrala staden.

– Kryssningsgästerna kommer inte behöva gå många steg innan de befinner sig på Kullagatan som 1961 blev Sveriges första gågata och idag är ett välbesökt och attraktivt handelsstråk.
Oavsett om man är förbipasserande kryssningsresenär, turist, eller trogen helsingborgare är det lätt att njuta av livet i Helsingborg vilket rederierna och deras gäster har märkt berättar Monica Frisk, kryssningsansvarig Helsingborg Stad.

Efter en genomgående renovering och uppgradering startade det charmiga MS Serenissima sin kryssningsverksamhet i april 2013.
Fartyget är känt för sin unika stil och gustavianska inredning och med sin ringa storlek kan hon gå in på ställen som i regel är otillgängliga för stora kryssningsfartyg.

– Det är alltid trevligt när vi kan lägga ett kryssningsfartyg på Helsingörskajen mitt i staden.
Besöket är ett av tre maidencalls som vi har i år vilket alltid känns lite speciellt och vi hoppas såklart att de blir riktigt nöjda med besöket och att det ger ringar på vattnet säger Andréas Eriksson som är chef för affärsområdet färja och kryssning i Helsingborgs Hamn.

M/S Serenissima gör en 11-nätters kryssning och beräknas komma till Helsingborg kl 14 torsdagen den 24 juli för att stanna över natten.
Från Helsingborg arrangeras utflykter till bland annat Sofiero och Kronborgs slott. På fredag morgon fortsätter fartyget till Köpenhamn.

Totalt väntas nästan 5 000 kryssningsgäster besöka Helsingborg under säsongen 2014.

Andra kryssningsfartyg som kommer till Helsingborg 2014:
Sevens Seas Voyager, Regent Cruises (USA) 28 september
Marco Polo, Cruise & Maritime Services (UK) 11 oktober

För mer information kontakta:
Andréas Eriksson, chef färja och kryssning, Helsingborgs Hamn, tel. 042 – 10 62 33

Monica Frisk, destinationsutvecklare och kryssningsansvarig, Helsingborgs stad, tel. 042 -10 53 04

Mer information om rederiet och fartyget finns här

Mer information om Helsingborg som kryssningsdestination