Helsingborgs Hamn utökar samarbetet med metallföretaget Boliden

En av Helsingborgs Hamns äldsta och största kunder, Boliden, utökar sina volymer ytterligare i ett nytt samarbete. De nya volymerna gäller lossning av 500 containrar om året. Aldrig tidigare har Bolidens samarbete med hamnen varit mer omfattande.

I snart 20 år har Boliden använt Helsingborg som sin strategiska omlastningshubb. Nästan 200 000 ton koppar, bly och metallskrot tar vägen via hamnen. Det nya uppdraget består i att lossa containrar från lastbilar och lasta om dessa till Bolidens tågpendel. Det handlar om metallskrot som Boliden transporterar med tåg från södra Europa. Den slutliga destinationen är Bolidens kopparverk i Rönnskär.

– En redan stark och mångårig relation har med utökningen blivit ännu starkare. Effektiv produktion, ett bra utbud av service, investeringar i teknik och arbetssätt är vad som gör att vi får förtroendet att växa vidare med Boliden, säger Nicklas Romell försäljningschef Helsingborgs Hamn.

Det utökade samarbetet betyder att hamnen ytterligare stärker sin position inom tågburet gods. Helsingborgs Hamn ser fram mot ytterligare växande volymer från aktörer som använder järnväg för sina godstransporter.

– Med Bolidens nya volymer utökar vi vår leverans inom spårbundna transporter. Att effektivt, snabbt och säkert kunna hantera förflyttningar av gods mellan transportsätt är något vi är duktiga på i hamnen. För kunden är det viktigt att alla omlastningar sker effektivt, snabbt och utan skador. Det är vi duktiga på, säger Nicklas Romell, försäljningschef Helsingborgs Hamn.

För mer information kontakta:
Nicklas Romell, försäljningschef Helsingborgs Hamn
nicklas.romell@www.port.helsingborg.se, tel. 042 – 10 64 07