Kuehne + Nagel AB utökar containervolymer via Helsingborgs Hamn

Den globala speditören och logistikföretaget Kuehne + Nagel ökar nu sina godsvolymer via Helsingborg. Ökningen av containrar är betydande och det handlar om 1 000 TEUs per år. Volymer som är helt nya för Helsingborgs Hamn.

Beslutet att öka volymerna via Helsingborgs Hamn sker eftersom Kuehne + Nagel valt att flytta containervolymer från en annan svensk hamn till just Helsingborgs Hamn.

– Vi är väldigt nöjda med volymutvecklingen via Helsingborg. Efter att ha samarbetat under många år intensifierades diskussionerna förra året i takt med att hamnen lyckats både möta och överträffa våra behov. Hamnen har på ett affärsmässigt sätt hjälpt oss att utveckla våra tjänster. Nu för vi diskussioner om fortsatt ökade volymer och hoppas kunna förverkliga det inom kort, säger Mattias Kellgren, National Seafreight Director Kuehne + Nagel AB.

För Helsingborgs Hamn är volymökningen ett glädjebesked och resultatet av ett fördjupat och utvecklat samarbete.

– Vi strävar alltid efter att utveckla befintliga samarbeten så att det ger mervärde till våra kunder. Om vi kan hjälpa våra kunder skapa bättre godsflöden och bättre affärer växer också vi som hamn och blir bättre, säger Nicklas Romell, försäljningschef Helsingborgs Hamn.

Om Kuehne + Nagel AB
Kuehne + Nagel AB är ett globalt transport- och logistikföretag som finns på fyra orter i Sverige; Stockholm, Göteborg, Malmö och Norrköping med ca 290 anställda. De har verksamhet inom transportslagen sjö, flyg och bil samt lager. Kuehne + Nagel har även en projekt- och en mässavdelning som finns i Göteborg där de arbetar med special transporter. Huvudkontor finns i Stockholm, Kista.

Kuehne + Nagel AB ingår i koncernen Kuehne + Nagel med säte i Schweiz, Schindellegi. Koncernen finns på mer än 1 000 platser i ca 100 länder med totalt 63 000 anställda i världen.