En säljare och pusselbit i Hamnens framtid

Anders Paulsson är Hamnens nya säljare och efter hans första sju dagar satte vi oss ner för en pratstund. Helsingborgs Hamn är inne i en spännande fas och det är mycket som är händer. För att fortsätta driva på och hålla farten uppe satsas det bland annat på infrastruktur och maskiner men också på mänskligt kapital där Anders är en viktig pusselbit.

Efter sju arbetsdagar är det mycket som snurrar runt i huvudet. Att lära känna och förstå en ny verksamhet kräver fokus. Det vet alla som någon gång varit ny på jobbet. Samtidigt gäller det att ta tillvara på fördelen som det innebär att ha en utomståendes perspektiv.

– Såhär i början gäller det att suga åt sig all kunskap som finns för att sedan så småningom börja forma sig en egen bild av arbetet och använda den till det som ska göras. I min säljarroll ingår det många olika saker, däribland kundansvar, marknadsanalyser, kalkylberäkningar samt representation vid t.ex. företagsbesök och mässor berättar Anders.

20 år i branschen
I logistikvärlden är han långt från grön. Resan började när mosterns man fixade en intervju på företaget Nordisk Transport. Den intervjun avgjorde och beskedet om att jobbet var hans kom redan nästa dag. Sedan dess har Anders inte lämnat logistiken. Med över 20 års erfarenhet kommer han senast från Green Carrier i Helsingborg där han var operationellt ansvarig för biltrafiken i södra Sverige. Innan dess har han hunnit med flera olika tjänster och fokusområden både inom import och export, nationellt och internationellt. Leman Transport, Euroute och PNO är företag som Anders har varit en del av under sin yrkeskarriär.

– Jag har hunnit vara på några olika ställen och har haft flera olika roller genom åren vilket har gett mig en bred logistikbakgrund som jag har stor nytta av. Jag har hittat en bransch som jag trivs i och med nya arbetsuppgifter och härliga kollegor fortsätter det att kännas utvecklande och roligt säger Anders.

Ödmjuk i medvind
En av de första arbetsuppgifterna blir att ta fram en analys av marknaden för att se över möjligheter och utmaningar. Det går bra för Helsingborgs Hamn och 2014 års resultat blev starkt. Med den bakgrunden blir det lätt att man slappnar av. Kanske lite för mycket. I ett sådant läge är det viktigare än någonsin att ha en ödmjukhet med sig i det som ska göras. Det finns alltid nya områden att utforska och lära sig av andra.

– Helsingborgs Hamn har en självklar plats på den logistiska arenan och nu satsar vi vidare för att göra den ännu bättre. För min del gäller det att vara inkännande, veta när man kan driva på eller gör klokare i att avvakta vilket också är en av mina starka egenskaper. Sen är jag glad och positiv och gillar att både ta och ge gliringar vilket gör att jag kommer väl överens med de flesta.

När Anders inte säljer saker är det fyra fritidsintressen som är framträdande. Golf, löpning, matlagning och natur. Golfen fungerar som en sorts batteri för att samla idéer och kraft. Löpningen likaså. I matlagningen utgår han gärna från något recept men är inte främmande för att experimentera. Naturen har en självklar plats i hjärtat och dit tar han gärna med familjen för att ha en picknick eller bara vara.

 

Vill du komma i kontakt med Anders?
Du når honom på: 072 – 961 17 91 alternativt anders.paulsson@www.port.helsingborg.se