Ytterligare ett extra kryssningsanlöp till Helsingborg

Imorgon, tisdag 1 september väljer ännu ett kryssningsfartyg att förändra sin rutt och gästa Helsingborg. Denna gång välkomnar vi Fred Olsen Cruise Lines M/S ”Boudicca” som är en återkommande besökare i Helsingborg.

Än en gång kommer ett kryssningsfartyg som inte varit förplanerat till Helsingborg. För en vecka sedan annonserade det brittiska rederiet Cruise & Maritime Voyages ”Magellan” sin önskan om att få anlöpa hamnen med mindre än två dagars varsel. Och precis som då handlar det nu om att osäkra väderförhållanden sätter käppar i hjulet på den ordinarie destinationen.

– I förra veckan kunde vi ge klartecken för Magellan och imorgon får vi ytterligare ett tillfälle med Boudicca att visa upp vår fina stad, vår flexibilitet och snabbhet. Trenden i kryssningsvärlden är att fartygen blir större och genom de fartygssimuleringar vi gjort under 2014 kan vi nu ge godkännande för fartyg upp till 250 meter vilket kommer att fortsätta bidra till vår flexibilitet, säger Andreas Eriksson, ansvarig för kryssningsverksamheten i Helsingborgs Hamn.

Den ordinarie turen var tänkt att gå till Visby där tenderbåtar skulle använts för att transportera passagerarna iland. Tenderbåtar är dock relativt vindkänsliga och om säkerheten inte är given väljer rederierna att gå någon annanstans.

– Säkerheten måste alltid kunna garanteras och vi är självklart både glada och stolta över att Helsingborg har varit förstahandsval vid två omplaneringar inom loppet av en veckas tid, avslutar Andreas Eriksson.

Shuttlebussar kommer att köra turisterna i skyttetrafik mellan Skåneterminalen och centrum i Helsingborg. Dessutom kommer passagerarna göra guidade turer med buss i Helsingborgs city och till Sofiero.

 

Rutten:
Newcastle, Oslo, Visby/Helsingborg, Tallinn, St Peterburg, Riga, Köpenhamn och Newcastle.

Fartygsfakta:
Fred Olsen Cruise Lines M/S Boudicca är på 28 388 brutto, 205 meter långt och 25 meter brett. Kryssningsfarten anges till 18,5 knop. Ombord finns plats för 880 passagerare och en besättning på drygt 329 personer. Boudicca renoverades 2011 och byggdes ursprungligen som M/S Royal Viking Sky.

För mer information kontakta:
Andreas Eriksson, marknads- & kommunikationschef, Helsingborgs Hamn
andreas.eriksson@www.port.helsingborg.se, 042 – 10 62 33