Eimskip till Helsingborgs Hamn

Från den 4 maj kommer det Isländska rederiet Eimskip att anlöpa Helsingborgs Hamn.
En affär som innebär en viktig volymökning för containerhantering över kaj och tillväxt inom stuffing och stripping för Sveriges näst största containerhamn.

Varje torsdag från den 4 maj kommer Eimskips fartyg att segla till Helsingborg.
Flytten är en del av en framtidsstrategi och ett led för rederiet att vidareutveckla och optimera sina godsvägar.
Flertalet av världens stora rederier anlöper Helsingborg vilket i sin tur ger Eimskip många anslutningar till andra marknader och fler rederier vilket är viktigt i en hårt konkurrensutsatt bransch. Kraven på stor lastkapacitet bara ökar vilket innebär större fartyg och därmed också allt högre krav på hamnarna, bland annat vad gäller kajlängd och vattendjup.

– Flytten av veckoanlöpet till Helsingborg är ett viktigt steg i framtidsplaneringen av Eimskips seglingsschema. Helsingborgs Hamn har investerat i ny teknologi och ökat kapaciteten för hantering av större fartyg, vilket vi på Eimskip ser mycket positivt på.
Att placera vårt anlöp i Helsingborg kommer att ge fördelar åt våra svenska kunder som har export och import till/från Färöarna, Island och Nord Amerika.
Vi på Eimskip ser mycket fram emot att åter samarbeta med Helsingborg Hamn, och att genom de förbättringar hamnen gjort kunna förbättra servicen till våra kunder ytterligare, säger Thorsteinn Bjarnason, vd för Eimskip Sweden.

Affären innebär även uppdrag inom stuffing och stripping.
Eimskip kommer att öppna en terminal i Helsingborg för att utföra delar av packningstjänsterna själva, men andra delar kommer att hanteras av Helsingborgs Hamn.
Rederiet har fokus på livsmedelstransporter och transporterar mycket frysta varor mellan Nordatlantiska destinationer och Europa men bland godset finns även virke, kabeltrummor, lastbilar, maskiner och gods för Volvos produktion.

– Helsingborgs Hamn har gjort stora investeringar de senaste åren där en ombyggd kaj, en ny mobilkran, utökat antal reeferpluggar och en ny loadplate är några av de saker som sammanslaget utvecklat nya affärsmöjligheter och ett förbättrat erbjudande med större flexibilitet.
Det är en viktig affär för oss som faller väl in med Eimskips önskemål om att ge ökad service till sina kunder, säger Nicklas Romell försäljningschef Helsingborgs Hamn.

För mer information kontakta:
Nicklas Romell, försäljningschef, Helsingborgs Hamn
070 – 627 64 07, nicklas.romell@www.port.helsingborg.se

Thorsteinn Bjarnason, vd, Eimskip Sweden
076 – 853 07 69, thorsteinn.bjarnason@eimskip.net

Mer om Eimskip:
Antal anställda: 1680
Antal kontor: 60 egna kontor i 20 länder inom Europa, Nordamerika och Asien
Antal egna fartyg: 21
Grundades: 1914
Kontor i Sverige: Helsingborg

Eimskip började segla till Sverige 1921 och fokuserar främst på transport av livsmedel och frysta varor mellan Nordatlantiska destinationer och Europa.
Företaget har ett nätverk av 60 kontor i 20 länder, med 21 fartyg och cirka 1680 anställda.
Det svenska kontoret ligger i Helsingborg.
Visionen är att tillhandahålla spetskompetens inom transportlösningar och tjänster. Företaget grundades 1914 och är noterat på Nasdaq Island.