Fler pappersrullar till Helsingborgs Hamn med BillerudKorsnäs

Egentligen började samarbetet formas redan för ett år sedan. Planerna har fått vänta lite men nu har startskottet äntligen gått och vi är igång med flödet från BillerudKorsnäs.

– BillerudKorsnäs första skeppning via Helsingborgs Hamn gick helt enligt planerna och ett antal kommande leveranser är redan inbokade. Vår ambition nu är att ta relationen vidare genom att titta på ytterligare möjligheter till ett utökat samarbete i framtiden, säger Daniel Larsson som är Logistics Manager på BillerudKorsnäs.

BillerudKorsnäs tillverkar förpackningsmaterial och innovativa förpackningslösningar som används av bland annat dagligvaruhandeln, läkemedelsbolag, industri och konsumentvaror. Oavsett vilken bransch de vänder sig till så är det papper och kartong som står i fokus och produkterna exporteras globalt. Det är ett stort bolag med 4 300 anställda och produktion i Sverige, Finland och Storbritannien som nu har bestämt sig för att transportera delar av sitt gods via Helsingborgs Hamn.

– Affären är ytterligare ett led i vår vidare satsning på skogsprodukter och vår verksamhet på Skåneterminalen. Godset i fråga handlar om pappersrullar som kommer att fraktas över hela världen. Vi har gjort gemensamma investeringar där vi tittat på och skapat en skräddarsydd IT-lösning med kundens behov i fokus, säger Mark Wieden, Sales Executive, som är den som ansvarat för affären från Helsingborgs Hamn.

Papper från Gruvön
Pappersrullarna kommer från ett pappersbruk som heter Gruvön och ligger i Grums vid Vänerns strand. Efter att rullarna har anlänt till Helsingborgs Hamn mellanlagras de i magasin för att sedan stuffas i containers för vidareskeppning från Västhamnen till olika destinationer runt om i världen.

– Diskussion med BillerudKorsnäs har handlat mycket om kapacitet och vilka möjligheter som finns att utveckla relationen vidare. Vi ser det som ett långsiktigt samarbete och ser stor potential för framtiden, avslutar Mark Wieden.

Bertling som speditör
BillerdKorsnäs använder sig av Berling som speditör, vilka är aktiva i Helsingborgs Hamn sedan ungefär ett halvår tillbaka med diverse olika flöden. Anders Järkås som är vd för Bertling ser positivt på den nya affären: – Jag uppskattar den servicen som Helsingborgs Hamn levererar och ser fram emot ett utökat samarbete, säger Anders Järkås, vd för Bertling.

För mer information kontakta: 
Daniel Larsson, Logistics Manager på BillerudKorsnäs, daniel.Larsson@billerudkorsnas.com
Mark Wieden, Sales Executive Helsingborgs Hamn, mark.wieden@www.port.helsingborg.se