Bart Steijaert tillträder som ny vd för Helsingborgs Hamn

Det är nu klart att Bart Steijaert tillträder som ny vd för Helsingborgs Hamn den 1 september. Han efterträder Niels Vallø som går i pension. Helsingborgs Hamns styrelse fattade ett enhälligt beslut under torsdagseftermiddagen.

– Jag är stolt över förtroendet att tillträda tjänsten som vd för Helsingborgs Hamn. Sveriges andra största containerhamn är ett logistiknav av riksintresse. Med sin unika placering i det svenska transportflödet är hamnen en av Sveriges viktigaste för både import och export. Jag ser väldigt mycket fram emot att ta mig an uppdraget och vidareutveckla hamnens verksamhet, säger Bart Steijaert, tillträdande vd för Helsingborgs Hamn.

– Vi är glada att välkomna Bart Steijaert till Helsingborgs Hamn. Bart har flera års ledarerfarenhet på både operativ och strategisk nivå inom logistik och produktion i flera stora internationella företag. Han har också ett brett nätverk och kunnande kring framtidens utmaningar för logistik och transportfrågor med fokus just på hamn- och sjöfart, säger Ulrika Stålnacke, styrelseordförande för Helsingborgs Hamn.

Bart kommer närmast från Axess Logistics där han varit VD i Sverige och Danmark sedan 2011 och dessförinnan COO för Copenhagen Malmö Port. Han är utbildad inom maritim logistik och juridik vid universitet i Holland och Belgien.

För mer information: Bart Steijaert, 070 – 624 50 40 eller Ulrika Stålnacke, 070-220 17 07.

Fakta
Helsingborgs Hamn är Sveriges näst största containerhamn och en logistikknutpunkt för Helsingborg, Skåne och södra Sverige. Genom närheten till järnvägsnätet och två Europavägar, har hamnen ett geografiskt läge som möjliggör kostnads- och miljöeffektiva transporter. I Helsingborgs Hamn AB, som ägs av Helsingborgs stad, arbetar cirka 230 personer. I hamnen arbetar allt från ekonomer, tekniker, stuveripersonal, säljare, servicepersonal till IT-experter. www.port.helsingborg.se