Cosco Shipping Lines tillbaka i Helsingborgs Hamn

Den 29 juni 2018 är det åter dags för världens fjärde största containerrederi att anlöpa Helsingborgs Hamn med en regelbunden feederservice. En gång i veckan anlöper Coscosfeederfartyg BJORG Helsingborg. Ett glädjebesked för såväl hamnen som kunder med transportbehov till och från den svenska marknaden.

– Det är glädjande att Cosco återinför sina egna feeder-anlöp i Helsingborg. Slingan Cosco kommer att gå på är Rotterdam-Göteborg-Helsingborg. De kommer fortsättningsvis anlöpa på fredagar och vi ser fram mot ett förnyat och bra samarbete. Vi har lyckats erbjuda ett anlöpsfönster som passar i deras fartygs scheman och det tillsammans med bra hantering nämns bland annat som anledning till att de kommer tillbaka. Det är ett riktigt styrkebesked på att vi arbetar på rätt sätt, säger Nicklas Romell, CCO i Helsingborgs Hamn.

Anlöpet med BJORG kommer att ha sitt ”fönster” mellan fredag kl. 06.00 och lördag kl. 06.00. ContainerfartygetBJORG är 134 meter långt, byggt 2001 och har 11 265 hästkrafter. Det är ett av Coscos över 300 containerfartyg världen över som årligen transporterar över 1,5 miljoner TEUs över världshaven.

– Efter att ha justerat vår slinga har vi nu möjliggjort ett anlöp i Helsingborg. En viktig satsning som hjälper Cosco att expandera på den svenska marknaden. Helsingborgs Hamn är strategiskt placerad och vi är mycket nöjda med vårt beslut då hamnen ger oss en bra, professionell och flexibel service, säger Erik Eriksen, Director/Partner Cosco Shipping Lines Sweden.