Intensiva dagar i Klaipeda

Det är ett slipat samarbete mellan stad och hamn för att öka intresset för kryssningsdestinationen Helsingborg. Tillsammans med Familjen Helsingborg deltog Helsingborgs Hamn i Cruise Baltics nätverksträff, tre intensiva dagar i Klaipeda, Litauen.

24 destinationer i den Baltiska regionen deltog tillsammans med nio representerade kryssningsrederier. Alla fick tillfälle att presentera sin destination och hamn för vart och ett kryssningsrederi under organiserad speed dating och workshops. Mark Wieden från Helsingborgs Hamn var på plats tillsammans med Fanny Erlandsson, destinationssäljare för Familjen Helsingborg.

– Framtidens Helsingborg, hamnens kajer och allt som händer i vår fina stad framöver lockade stort intresse bland rederierna. Vi hoppas kunna stärka våra relationer ytterligare med vårt deltagande i Cruise Baltic och därmed säkerställa fler kryssningsanlöp till Helsingborg framåt, säger Mark Wieden.

Utöver möten diskuterades hållbarhetsfrågor, hur samtliga involverade aktörer i branschen kan bidra till ett sunt miljötänk och värna om världshaven och turismen i stort.

– Vi diskuterade framtida utmaningar och utbytte nyttiga erfarenheter med varandra vilket skapade en bra och tydlig förståelse för våra respektive roller och ansvarsområden, berättar Mark Wieden och fortsätter.
– Vi vill passa på att tacka Cruise Baltic som organisation och Klaipeda State Seaport Authority för ett mycket givande och intressant arrangemang i Klaipeda!

Framtiden ser onekligen spännande ut för Helsingborg gällande kryssningssegmentet och arbetet går vidare med nya strategier. Nästa nätverksträff är i Finland i november och Helsingborg kommer återigen vara representerade.