Kliv ombord på isbrytaren Atle

Den 30 juni kommer ”Sjöfartskonvojen” till Helsingborg. En satsning vars syfte är att marknadsföra och öka intresset för svensk sjöfart. Isbrytaren Atle som är en del av konvojen öppnas upp för alla nyfikna som vill se hur livet ombord fungerar på nära håll.

De kommande åren befaras ett underskott av arbetskraft på sjön och därför startades Sjöfartskonvojen som är en form av sommarturné genom några av Sveriges kuststäder.
Under 2019 kommer Atle att lägga till i elva svenska hamnar och under 2020 kommer rekryterings- och kompetensförsörjningsarbetet under Sjöfartskonvojen och ”Satsa på sjöfart” att fortsätta med ännu fler aktiviteter så som öppna fartyg och mässor. Rekryteringsbehovet är stort och därför är det viktigt att öka allmänhetens, inte minst ungdomars kunskap om och intresse för dessa frågor.

Fartygsimulator

Alla intresserade är välkomna ombord och i direkt anslutning till fartygsvisningen kommer andra roliga och spännande aktiviteter och en utställning att arrangeras, där man bland annat kommer att kunna få testa en fartygssimulator. Dessutom kommer det finnas möjlighet att möta besättningsmedlemmar och studenter.
Branschen har bestämt sig för att visa att sjöfarten är en framtidsbransch för alla med många karriärmöjligheter. Och det är just där huvudfokus ligger. På rekrytering, på att sprida kunskap och visa hur det är att arbeta med sjöfart och vilka utbildningar som finns.

………………………..

Plats:
Pixlapiren. Längst ut (kajläge 411)

Öppettider:
Evenemangsområdet 9-17 Öppet fartyg 10-15

Följande städer kommer få besök av Atle:
24 juni Göteborg, 26 juni Lysekil, 28 juni Halmstad, 30 juni Helsingborg, 2 juli Karlskrona, 6 juli Norrköping, 9 juli Stockholm, 12 juli Härnösand, 14 juli Örnsköldsvik, 16 juli, Skellefteå, 18 juli Luleå