Nya dagsturer till Köpenhamn med Sundbusserne

  

……………………………………………………………………………………………………

Sommar, sol, uteserveringar och strosa på gatorna i Helsingör… eller varför inte Köpenhamn? Nu går ”bussbåtarna” hela vägen till den danska huvudstaden och tillbaka under en dagsutflykt för den som vill.
Sommarsäsongen är igång. Med den ökar turerna över sundet och enda sedan 1958 har Sundbusserne seglat passagerare mellan de två Öresundstäderna.
Konceptet med Köpehamnsturer är däremot relativt nytt och infördes på prov för första gången precis före jul 2018. Turen blev en succé och platserna fylldes snabbt. Så genomfördes en ny testtur i januari och även denna gång visade sig intresset vara stort. Ett nytt koncept var därmed satt och varje lördag hela sommaren lång finns nu chansen att ta båten till den danska huvudstaden och komma tillbaka samma dag. Utöver den vanliga trafiken såklart.

– Självklart har vi kvar den dagliga ordinarie trafiken men har kompletterat med dessa dagsturer till Köpenhamn på lördagar och det är uppenbart att kunderna gillar och har tagit till sig ”turen”. Vi har alltid nya idéer på gång och arbetar i nuläget med ytterligare en spännande satsning som vi får se hur den landar. Men innan vi släpper den är vår förhoppning med Köpenhamnsturen att den ska göra det riktigt enkelt och prisvärt med en dagsutflykt till Köpenhamn, säger Hans Froholt som är direktör på Sundbusserne.

Vid rodret i 26 år
Kapten Nils Villadsen har stått vid rodret hos Sundbusserne i 26 år och trivs på ”den flytande bussen”. Han har inte kört Köpenhamnsturen ännu men har manövrerat fartyget till flera andra utflyktsmål.

– Det är klart att jag trivs bra annars stannar man inte i 26 år. Sundet är en fantastisk arbetsplats och det är inte många turer som varit inställda över åren. Sen är det roligt med lite nya och varierande koncept och destinationer att köra till, avslutar Nils.

Så går ”Köpenhamnsturen”
För den som vill testa Köpenhamnsturen är det lördagar som gäller. Båten avgår från Helsingör kl. 12.00 och från Helsingborg vid 12.30. Ankomst i Köpenhamn beräknas till ca. 14.45. Väl framme i Köpenhamn är var och en fri att hitta på vad än som önskas innan turen går tillbaka kl. 19.00. Väl tillbaka i Helsingör är båten ca. 21.15 och i Helsingborg vid 21.45. Mat kan köpas ombord. Fartyget har en kapacitet på 150–160 personer.
Bokning
Köpenhamnsturen bokas i förväg på www.sundbusserne.dk/sv
Pris
Båtbiljett tur/retur kostar 219 (svenska) kronor.