Förlängt samarbete säkrar logistikservice

Helsingborgs Hamn och isländska Eimskip har skrivit ett nytt avtal på ytterligare fem år. Eimskips rutter går mellan hamnar i Europa via Island och vidare till Kanada och norra USA. De transporterar allt ifrån containers till break-bulk och speciallaster. Det nya avtalet innebär att hamn och rederi kan fortsätta att erbjuda fraktlösningar för både gamla och nya kunder som exporterar eller importerar gods västerifrån.

– Samarbetet mellan Eimskip och Helsingborgs Hamn fungerar bra och vi ser fram emot att fortsätta arbeta tillsammans och utveckla vårt samarbete. Våra volymer har ökat och fler och fler kunder använder våra fartyg för att frakta gods till Kanada och norra USA, Boston/Portland i Maine. Det nya avtalet inkluderar även lastning och lossning av specialgods. Vi ser med spänning fram emot expansionsplanerna i Helsingborgs Hamn, säger Thorsteinn Bjarnason, MD Eimskip Logistics AB.

En gång i veckan välkomnar Helsingborgs Hamn Eimskip till kaj. Eimskip fraktar många olika typer av gods till hamnen som är till den isländska och nordamerikanska marknaden, dessa innefattar containrar, klimatkontrollerade containers för livs- och läkemedel, samt speciallast.

– Vi är mycket glada att Eimskip valt att fortsätta samarbeta med Helsingborgs Hamn i ytterligare fem år och vi ser fram emot att fortsätta utveckla vårt goda samarbete tillsammans, säger Mark Wieden, Sales Executive på Helsingborgs Hamn.

De två fartygen från Eimskip som anlöper Helsingborg är toppmoderna Bruarfoss och Dettifoss som har en kapacitet på 2150 TEU. Fartygen som togs i bruk 2020 är specialanpassade för att segla i nordatlanten och de ger betydligt mindre utsläpp per container än fartyg av äldre modell.

Den nya vd:n för Eimskip Sverige, Gunnlaugur Grettisson har vid två tillfällen under senhösten besökt Helsingborgs Hamn. Mötena har främst varit en introduktion till verksamheten, med både rundvisning inom operations och möte med Försäljning och marknadsavdelningen.

– Kundrelationerna är ett av de viktigaste verktygen i vår verksamhet och i vårt arbete framåt med att forma framtidens Helsingborgs Hamn. Det är därför både trevligt och väldigt viktigt med dessa besök, speciellt efter ett år med begränsade möjligheter, att faktiskt kunna träffas och att återigen få visa upp hamnen fysiskt, fortsätter Mark.

Personporträtt Mark Wieden
Mark Wieden
Sales Executive / Cruise Manager

Telefon

+46 (0)42 10 62 46

E-post