Byte av Terminal Operating System (TOS)

Vårt nya terminaloperativsystem ”Navis N4” kommer att tas i bruk under hösten 2023 och vi vill att övergången från nuvarande system ska bli så smidig som möjligt. Det är därför viktigt för oss att hålla dig som kund informerad om vilka förändringar systembytet kommer att innebära.

Nyheter och hur du som kund kommer att påverkas

Med Navis N4 blir din åtkomst till hamnens service snabbare med färre steg att genomföra. Du kommer att kunna se nya funktioner som positionering, ADR- och fartygsinformation enkelt och tydligt. Kundportalen här på vår hemsida kommer att finnas kvar på samma plats som nu och vi kommer dessutom att skicka ut alla länkar du behöver i god tid innan systembytet. Föraviseringen kommer du kunna göra via en app i din smartphone eller via dator.

Du behöver ett nytt användarkonto!

För att komma åt de olika servicefunktionerna som Kundlogin, VGM eller Föravisering krävs en personlig inloggning för alla användare. Alla användare måste därför skapa ett personligt konto. Vi hjälper dig! För att säkerställa att alla nödvändiga personliga konton ställs in före lanseringen kommer en representant från oss kontakta er för att koordinera namn, e-post och all information som behövs för de personliga kontona. En kontaktperson inom din organisation behöver också tilldelas för att ni själva sedan ska kunna skapa nya eller ta bort gamla inloggningskonton.

Manualer och instruktioner om hur du ställer in personliga Navis-konton kommer att finnas tillgängliga i höst. Så även Steg-för-steg-manualer om hur du använder Navis N4 i Helsingborgs Hamn. Anmäl dig gärna till våra nyhetsbrev för att vara säker på att inte missa någon information!

Trouble Lane

Vi bygger en Trouble Lane vid Centralgaten som kommer stå färdig i samband med systembytet. Det kommer bidra till en smidigare passage in i hamnen. De fordon som har problem med att ta sig in genom kioskerna kommer via den nya körvägen då direkt till parkeringsplatsen utan att hindra övrig trafik.

Vi hoppas på din förståelse och uppskattar ditt tålamod medan vi byter vårt terminaloperativsystem!

Kontakta oss gärna om du har några frågor! navis.support@port.helsingborg.se