Årsredovisning 2023

All time low! Under 2023 reducerade vi våra CO2-utsläpp (Scope 1) med 87 % från basåret 2019. Med fortsatta investeringar i eldrivna fordon jämte en total tillgång med det förnyelsebara bränslet HVO100 till vår konventionella maskinpark lyckades vi med en reducering vi inte trodde skulle vara möjlig att nå redan 2023.

2023 bjöd också på svårigheter och blev ett utmanande år i Sverige, såväl som i stora delar av Europa och västvärlden. Ekonomin har präglats av en svag valuta, hög inflation, höjda räntor och dramatiska omvärldsfaktorer såsom krig i vårt närområde. Alla faktorer som har haft en direkt påverkan på import och export av containerflödena. Men vi ser tecken som ger oss anledning att tro att 2023 års avslut var början på återhämtning, stabilitet och tillförsikt att vi under året har rustat oss väl för ökande containervolymer i Helsingborgsregionen som återigen blev utnämnt till Sveriges bästa logistikläge.

Nu vill vi dela med oss av vår årsredovisning med den integrerade hållbarhetsrapporten med allt vad det gångna året innebar för oss i Helsingborgs Hamn och vilka satsningar vi har gjort för framtiden i det vi kallar Nordens modernaste hamn.